maandag 15 mei 2017

Zo maak je een rok van een trui
Van een trui maak je gemakkelijk een rokje. Cleolidewij heeft een leuk blog waarin ze laat zien hoe ze van soepjurken hippe kleedjes en van soeptruien hippe rokjes maakt.  Ik had een oude flubberige trui liggen en dat is nu een rokje.
De trui had een wijde brede boordkraag die ik handig kon gebruiken als boord van het rokje. Van de onderkant van een mouw heb ik een losse zak genaaid: de bovenkant van de zak is de manchet.
Wil je ook een rokje maken van een trui? Klik door voor de DIY.

DIY: rokje van trui

nodig:

  • trui die lang en wijd genoeg is om een rokje te kunnen zijn.
  • breed boordband: van een oude hoodie, de boord van een andere trui die het niet tot rokje heeft gehaald of nieuw van de markt
  • naaimachine

stap voor stap:

  •  knip de mouwen van de trui af en knip de trui door onder de hals.
  • doe de trui aan alsof het al een rokje is en bekijk of het zo past. Knip meer van de bovenkant af als hij te lang is. Knip de zijkanten in een lange gebogen lijn, niet te strak want er komt geen sluiting in je rokje: hij moet bij het aantrekken over je heupen kunnen. Naai de nieuwe zijkanten dicht.
  • knip het boordband op de juiste lengte en stik tot een cirkel.. Speld de boordband aan de bovenkant van je rokje (let op dat de naad van de boord middenachter komt te zitten) en naai met een elastische steek zoals de zigzagsteek vast. Pas je rokje. Als de naad niet elastische genoeg is, krijg je je rokje niet over je heupen aan. Haal dan de naad los, en probeer het opnieuw met een zigzagsteek en rek tijdens het naaien de stof en band een beetje uit.
  • zak: maak van een mouw een losse zak.  Knip voor de zak 15 cm van de onderkant van de mouw af, de boord van de mouw wordt de boord van de zak. Naai de open kant dicht. Naai met een elastische naad (zigzag) de zak in de naad onder de boord van het rokje.

Geniet van je unieke rokje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten